top of page
  • Writer's picturePetri Rajamäki

Micken metsä- ja selviytymissarja alkaa

Täysin tyyni ja lämmin päivä tarjosi hienot olosuhteet päiväretkelle Porkkalaan, johon lähdimme Micken ja Kaiku-koiran kanssa. Micke toimii koulutuspäällikkönä MPK:ssa eli Maanpuolustuskoulutuksessa, erityisosa-alueenaan selviytyminen.Tavoitteenamme oli nauttia saaristoluonnosta ja tehdä ensimmäinen jakso selviytymisestä sekä erävinkeistä Micken soittolistaan “Micken meri ja metsä”. Jos et ole vielä katsonut edellistä jaksoa purjehduksesta 100-vuotiaalla Athena purjeveneellä, löydät sen täältä. Purjehduspäivän blogi löytyy puolestaan täältä.Mielen hallinta ja sen harjoittelu


Micke kertoo uusimmassa jaksossa monesta oleellisesta osa-alueesta, mutta tässä jutussa haluan nostaa esille erityisesti kaksi seikkaa: mielen hallinta ja turvasuunta.


Varautuminen on keskeisessä roolissa aina, kun haluamme retkeillä ja seikkailla turvallisesti.


Varautuminen ja harjoittelu lisäävät rentoutta ja mahdollisuutta nauttia sekä retkistä että eräilystä kokemuksemme mukaan erittäin paljon. Siksi haluamme antaa siitä vinkkejä sekä lukijoillemme että

videoidemme katsojille.


Mielen hallintaa voi harjoitella esim. pulahtamalla uimaan vähän tavallista kesälämpöä viileämpään veteen vaatteet päällä. Muista, että aina mielen lisäksi kehon reaktiot voivat olla voimakkaat. Harjoittelemalla poikkeustilanteita kestävyyskyky kasvaa ja toimintakyky paranee.


Turvasuunta


Syksy on monelle retkeilijälle ja eräilijälle mieluisaa ulkoiluaikaa. Samalla käynnissä on paras sienestys- ja marjakausi. Micke käy videolla läpi lyhyesti sen, mikä on turvasuunta ja miksi sen selvittäminen ennen metsään menoa on tärkeää. Peruste voidaan määritellä vapaasti vaikka näin:


Miksi turvasuunta? Koska siellä on joku päätie, kaupunki tai kylä, josta saa apua. Se voi olla myös jokin tie tai joki, esim. selkeämpi maamerkki, jota seuraamalla löytää asutuksen.
Päiväretkemme sujui mainiosti ja Kaiku pääsi uimaan. Saimme ensimmäisen jakson kuvattua ja tulossa on hienoa lyhyempää ja pidempää materiaalia purjehduksesta, eräilystä sekä retkistä, mutta ennen kaikkea selviytymistaidoista. Muista tilata YouTube-kanavamme, sinne tulee säännöllisesti materiaalia, jossa haluamme innostaa kaikki mukavien pienten ja suurempien seikkailuiden pariin - turvallisesti.


44 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page