top of page
  • Writer's picturePetri Rajamäki

Rautalammin talkoopäivä

Updated: Aug 15, 2022

Rautalampi tunnetaan talkoohengestään. Lähdimme Hannan kanssa katsomaan keväisenä viikonloppuna, millaisia ovat Rautalammin talkoopäivän iloiseksi ja sosiaaliseksi kehutut ihmiset. Eikä turhaan.


Rautalampi talkoot

Teimme retkestä videon, jonka voit katsoa täältä.


Muista tilata samalla kanavamme, se on luonnollisesti katsojille ilmainen ja saat aina ilmoituksen, kun julkaisemme uusia retkiä ja seikkailuita maalla, merellä ja ilmassa.Muutama fakta Rautalammista Rautalampi sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan lounaisosassa. Kunnassa asuu n. 3 000 ihmistä, ja sen pinta-ala on 761,99 km², josta 223,03 km² on vesistöjä. Vesistöjen kauneuden ja läsnäolon huomaa heti, kun saapuu kunnan alueelle. Rautalammin naapurikuntia ovat mm. Hankasalmi, Konnevesi ja Pieksämäki. Etelä-Konnevesi on Rautalammin reitin keskusjärvi, jonka vesi on erittäin kirkasta ja näkösyvyys suuri. Suurilla järvenselillä elää paljon selkävesilinnustoa. Kansallispuisto on erittäin monipuolinen ja kaunis. Kansallispuiston suosio on ollut sekä retkeilijöiden että melojien keskuudessa kasvava.


Vietimme siis upean keväisen retkipäivän talkoohengessä Rautalammilla.


John Morton

Tapasimme John Mortonin lisäksi luontokuvaajan ja etätyölaisen Maarit Vepsäläisen, kunnanjohtaja Anu Sepposen ja kulttuurikoordinaattori Minna Merivalon sekä KalajaRetkeilyn Vesa Viittalan.


Paikkakunnan talkoohenki oli mahtavaa seurattavaa. Rautalampi tarjoaa upeat puitteet keskellä kauneinta Suomen luontoa ja hyvät etätyömahdollisuudet sekä ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet. Tekemämme video syventää kunnan henkeä ja tekemistä paljon.
Mielestämme Rautalammille kannattaa lähteä kauempaakin, eikä pitäjä ole vain kesäpitäjä. Rautalammilla iloiset ihmiset kohtaavat toisensa ja osan Suomen kauneimmasta luonnosta. Päätimme palata kansallispuistoon uudestaan melomaan.
21 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page