top of page
  • Writer's picturePetri Rajamäki

Hunajainen melontaretki Linloon

Updated: Aug 15, 2022

Olen odottanut melontakauden avausta, kuin kuuta nousevaa, kuten sanotaan. Melonta on minulle uusi juttu ja hankkimani Novacraft-kanootti on ensimmäinen kanoottini. Se on malliltaan Prospector ja ns. kaksikko. Malli on erittäin kevyt ja hankin tuon mallin juuri siksi, että voin tehdä retkiä sekä yksin että vaimon ja kavereiden kanssa. Suurin osa retkistäni on päiväretkiä, mutta nälkä varmasti kasvaa syödessä.

Mietin kanootin hankintaa ainakin kaksi vuotta ja nyt, kun päätös saatiin puristettua, niin olen kyllä nauttinut. Hankin avokanootin myös siksi, että teen sisältötuotantoa asiakkaille ja kanootti mahdollistaa kamera- ja äänikaluston helpomman lastaamisen ja kuljettamisen.


Linlo melontaretki

Lähdimme kauniina tiistaisena kesäkuun aamuna Janin ja Elliotin kanssa retkelle. Elliot on Janin 6-vuotias poika ja uskomattoman idearikas retkeilijän alku. Voit katsoa retken YouTube-videon Poikkea Polulta -kanavasta täältä.


Espoonkartanolta matkaan


Aloitimme retken Espoon Kartanon maastosta ja tämä retkipäivä tehtiin yhteistyössä Hunajayhtymän kanssa. Poikkea Polulta yhteistyöhön kuuluu malli, jossa teemme retkiä yhdessä vastuullisten brändien kanssa tai heidän tukemanaan ja tuotamme samalla sisältöä myös markkinointiin. Asiakkaitamme ovat myös kunnat ja kaupungit sekä erilaiset tapahtumat. On kivaa tehdä yhteistyötä tahojen kanssa, joille vastuullisuus ja Suomen luonto sekä kulttuuri on tärkeää.Hunajayhtymä

Aamupäivän retken jälkeen veimme Elliotin kotiin ja suuntasimme Linloon Janin kanssa. Olemme käyneet Linlossa aikaisemmin päiväretkellä, mutta emme koskaan melomassa. Linlo on uskomattoman kaunis ja saarella on hyvin hoidetut monipuoliset taukopaikat. Löysimme omamme kallion päältä ja saimme kanootin helpohkosti rantaan.Valmistelin kotona päivän eväät. Tai oikeastaan kunnon ruuan. Käytimme aamupäivällä hunajaa teen maustamiseen ja energiaa antamaan. Elliotille hunajatee oli elämys välipalakeksien kanssa.Retken mielenkiintoisin osuus minulle oli Honeysty energiageelit. En ollut maistanut niitä etukäteen. Olemme Janin kanssa

pyöräilleet paljon, pisimmillään 100-150 kilometrin lenkkejä ja ns. lisäravinnot ja energiabuusterit ovat tulleet tutuksi. Honeysty energiageeliä saa kahtena eri makuna, mustikka ja sitruuna. Yllätyin erittäin positiivisesti. Rakenne on hyvä, ei yhtään “litkuinen” ja aidon hunajan maistaa. Lisäksi hunajan sokeripitoisuus on niin korkea, että se auttaa pitämään verensokerin ylhäällä ja sitä tarvitaan mm. maustamiseen ja leivontaan vähemmän, kuin tavallista sokeria määrällisesti.Honeysty


Lisätietoa Honeysty energiageeleistä löydät täältä: honeysty.fi


Reseptit ja lisukkeet


Tein retkelle oman salaatinkastikkeen juustosalaattiin (Feta-/Goudajuusto), marinadin kanoille sekä sinapin. Laitan reseptit jutun loppuun. Erityisesti sinappi onnistui odotuksiin nähden hyvin. Tein nimittäin ensimmäisen kerran omaa sinappia. Jälkikäteen opin sen, että siinä olisi voinut olla vähän lisää hunajaa, makua pehmentämässä, mutta koska kummatkin Janin kanssa pidämme aika vahvasta sinapista, reseptin sinappi toimi erinomaisesti.


Retkiruoka

Kanan marinadin tein edellisenä ilta ja laitoin kanafileet yöksi siihen. Aamulla nousin noin kello kuuden aikaan ja laitoin rasian pakastimeen. Näin sain kanat säilymään hyvänä aina retkipäivän iltapäivään kylmäpussissa. Kanoottiin en ole viitsinyt kylmälaukkua kantaa, kun tavaraa on muutenkin riittävästi.


Kana oli salaatin kanssa erinomaista ja marinadi, se todella toimi!
Linlon saari ja ympäristö on kyllä mahtava retkikohde. Sinne on helppo päästä autolla ja siirtymämatkat ovat suhteellisen helppoja. Saarelta löytyy toki myös korkeuseroja.Meillä oli mukana riippumatto, joka on kyllä mainio lepopaikka ja rentoutumiskeino, vaikka yötä ei olisikaan.


Honeysty

Kesäpäivän retki latasi akkuja ja oli hieno kokemus monipuolisuudessaan. Jälleen kerran tuli todistettua, että myös lasten mukaan ottaminen toimii, kun vain suunnittelee retken hyvin. Olisimme toki voineet mennä myös kahdella kanootilla ja olla tarvittaessa yhdessä koko päivän. Nyt päivän retki sisälsi myös töitä, joten oli luontevaa jatkaa loppupäivä Janin kanssa.


Reseptit


Sinappi


2 rkl Hunajayhtymän suodatettua hunajaa (voit laittaa 3 rkl)

3/4 dl sinappijauhoa

1 tl suolaa

2 rkl viinietikkaa

1/2 dl kermaviiliä


Hunajayhtymä hunaja

Marinadi


4 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattipyreetä

2 tl soijakastiketta

4 rkl oliviiöljyä

0,5 dl hunajaa

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

Vähän mustapippurirouhetta


Salaatinkastike


½ dl öljyä

1 rkl hunajaa

2 rkl balsamicoa

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuriaHunajayhtymän reseptejä löydät täältä:Ostoksia voit tehdä täältä: kauppa.hunaja.fiMuutama sana hunajasta


Kiitos Hunajayhtymälle yhteistyöstä! Päivästä tuli onnistunut ja hieno. Perehdyin retkemme ja yhteistyömme myötä hunajaan ja haluan todeta hyvin vahvasti seuraavan:


Olkaa tarkkoina, mitä hunajaa ostatte, erityisesti EU:n ulkopuolelta tulevien elintarvikkeiden suhteen. Kaikki mikä myydään hunajana, ei ehkä ole sitä, mihin olemme kotimaisessa hunajassa tottuneet. Suomalaiset tarhurit toimivat myös erittäin vastuullisesti ja Hunajayhtymällä onkin ainoana Suomessa sertifikaatti hunajan tuottamisesta. Annan aina tarkalle ja laadukkaalle kotimaiselle elintarviketuotannolle suuren arvon.

Hunajayhtymä hunaja

Tiesitkö muuten, että hunajaa saa myös suodatettuna?


Hunajayhtymä pullottaa ainoana Suomessa suodatettua ja juoksevaa hunajaa. Suodatetusta suomalaisesta hunajasta on suodattamalla poistettu siitepölyhiukkaset. Näin on saatu kiteetöntä ja siitepölytöntä hunajaa, joka pysyy tavallista paremmin juoksevana ja sopii myös useimmille siitepölyallergikoille.Kesä, retket ja melonta jatkuu. Seuraavaksi suuntaamme lähelle itärajaa, jossa on heinäkuun alussa seuraava kuntayhteistyö. Voit muuten katsoa YouTube-kanavaltamme myös retkemme Rautalammille, jossa piipahdimme talkoopäivässä.


Tilaa YouTube -kanava ja seuraa meitä myös TikTokissa sekä Instagramissa, nähdään myös siellä! Ilman Teitä meillä on tylsää!12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page