top of page
  • Writer's picturePetri Rajamäki

Purjehdusretki yli 100-vuotiaalla Athenalla - Mika “Micke” Lilja mukaan Poikkea Polulta -tiimiin

Elokuinen päivä, aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpöä 22 astetta. Kun lisäksi n. 4 ms puhaltava tuuli oli aamupäivästä herännyt, odotukset hienolle meri- ja purjehdusretkelle olivat korkealla.


Mika “Micke” Lilja

Olemme kevään 2022 aikana ideoineet usealla aamukahvilla Micken liittymistä Poikkea Polulta -tiimiin ja tänään oli se päivä, kun kuvasimme ensimmäisen yhteisen videon kanavallemme. Voit katsoa sen täältä!

Muista tilata kanava, niin saat viestin, kun uusia videoita ilmestyy.

Mika "Micke" Lilja on purjehtija, reserviläisten selviytymiskouluttaja ja graafinen suunnittelija. Micke liittyy Poikkea Polulta -tiimiin ja kertoo tässä jaksossa itsestään sekä veneestään Athenasta, jossa ei ole moottoria, mutta jolla on hieno purjehtia ja sillä on arvokas historia.

Micken perheeseen on tulossa myös uusi perheenjäsen, Helga. Helga on kutteririkattu ketsi. Vene on Haukilahden veneveistämön 30-jalkaisten sarjan nro 1. Veneveistämö on tunnettu laadukkaista Colin Archer -veneistään, tuotannossa on ollut 40, 32 ja 30-jalkaisia veneitä.


Helga

Helga on rakennettu perinteitä kunnioittaen, esikuvana ollut mm. "Suhaili", 32-jalkainen ketsi, jolla Robin Knox Johnston purjehti ensimmäisenä maapallon ympäri non-stop vuonna 1969.

Totesimme taas yhdessä, että kun köydet on heitetty irti ja tuuli tarttuu purjeisiin, tuntuu se sama tuuli puhaltavan murheet kauas horisonttiin ja hymy nousee väkisin huulille. Kiersimme Helsingin edustalla ja palasimme Kaivopuiston läpi kotisatamaan. Emme halunneet suorittaa emmekä kokeilla rajoja vaan nauttia. On niitä haastavia reissuja riittävästi takana ja varmasti vielä edessäkin. Poikkea Polulta idea on rento ja hyvän mielen retkeily ja matkailu sekä makuelämykset. Tällä reissulla sen ravintopuolen osaksi jäi mutteripannu kahvi, joka oli muuten taas meri-ilmassa ja auringossa erinomaista!Micke on myös intohimoinen retkeilijä ja eräilijä. Micke tulee olemaan mukana siis varsin mielenkiintoisissa sisällöissä ja tuomaan kiinnostavaa näkökulmaa ja osaamista mm. selviytymisestä ja varautumisesta poikkeustilanteisiin. Tulemme tapaamaan Micken kanavalla niin meri- kuin metsäseikkailuissakin. Julkaisemme ensi viikolla jakson, jossa olemme keskellä selviytymistilannetta, metsässä. Siis oikeasti poikenneet polulta. Samalla Micke puhuu työstään graafisena suunnittelijana ja reserviläisten kouluttajana, painotus koulutuksissa on nimenomaan selviytymistaidot.

Micke tarjoaa myös kanavamme yritysasiakkaille graafisen suunnittelun ja visualiikan palveluita, osana konseptiamme.


Faktaa Athenasta, veneestä, jolla purjehdimme: Suunnittelija: Knut Holm Rakennusvuosi: 1916 Tyyppi: Skärgårdskryssare 30 Tarina: KSSS Kungliga Svenska Segelsällskapet tilasi purjehduskilpailunsa arpajaispalkinnoksi purjeveneen. Athena on tuo vene. Tullut Suomeen 1984 ja käänteiden kautta päätynyt Mickelle. Alunperin Athena oli suunniteltu mittalukuun 45 mutta 20-luvulla rikattu nykyiseen mittalukuun.

Athena


53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page