top of page
  • Writer's picturePetri Rajamäki

Lumoava Nurmes

Updated: Aug 12, 2022

Teimme Jukan, Petrin ja Hannan kanssa kesäretken Nurmekseen. Yövyimme Hyvärilän matkailukeskuksessa. Nurmes on oiva matka- ja retkikohde koko perheelle.


Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskus

Teimme retkeltä videon, jonka voit katsoa täältä.


Muista tilata samalla kanavamme, se on luonnolisesti katsojille ilmainen ja saat ilmoituksen, kun julkaisemme uutta retki- ja seikkailusisältöä.Hyvärilän matkailukeskus
Hyvärilän matkailukeskus on loistava paikka yöpyä, vaikka koko perheelle. Hyvärilä on kuin pieni kylä luonnon keskellä. Siellä riittää tekemistä nuorille ja nuorten kanssa toimiville kaikkina vuodenaikoina. Matkailukeskus on kauniin Pielisen rannalla. Hyvärilä on myös oiva paikka lomalle, liikunnalle ja monenlaisille tapahtumille. Päärakennuksesta saa yöpymispalveluiden lisäksi mm. aamupalaa, joka on monelle reissaajalle kiva juttu, varsinkin jos haluaa pitää omasta kokkauksesta vähän lomataukoa.

Kaksi Katjaa


Tapasimme retkellämme mm. kaksi Katjaa, paluumuuttajia kummatkin. He kertoivat etätyöstä ja elämästä paikkakunnalla. Lisäksi kävimme satamarannassa, jossa tapasimme kahvilayrittäjän sekä vierailimme Nurmeksen kaupungin kulttuuripalveluista vastaavan Marjo Säkkisen kanssa elämää ja ihmisiä täynnä olevalla Nurmeksen kesätorilla.
Nurmeksessa selvästi viihdytään, videollamme Katjat kertoivat, miksi oli niin helppo ja kiva palata Nurmekseen, miltä työ- ja etätyö siellä tuntuu ja mikä on erityistä Nurmeksessa. Meitä kaikkia puhutteli Nurmeksen erityisen kaunis luonto, Puu-Nurmes sekä paikkakunnan elinvoimainen keskus, joka oli täynnä elämää koko heinäkuun alun päivän.
Kulttuuria ja kokemuksia


Huomasimme retkellämme, että Nurmes on erittäin aktiivinen kulttuuripitäjä. Tapahtumia on laidasta laitaan ja mm. erilaisia harrastetanssijoita on jopa satoja. Melkoinen määrä pienelle, mutta niin pippuriselle paikkakunnalle!
On hieno huomata, että Suomessa on paikkakuntia, joita kehitetään kokonaisuutena, huomioiden työn, etätyön, perhetilanteet, harrastukset ja kulttuurin nälän. Olimme yksimielisiä siitä, että Nurmekseen palataan, mutta voisiko sinne jopa muuttaa? Vahvasti jäi ajatus mieleen. Ainakin luonto- ja retki-ihmiselle houkutus on kova.


Nurmes


26 views0 comments

コメント


bottom of page